Padmasana Yoga (Lotus Pose) – Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Kroppen, sinnet och själen behöver mycket energi att köra dagligen. Vi är alltid offer för omständigheter hela tiden, särskilt när det gäller olyckor. Olyckorna här vi pratar om är de som påverkar kroppen, sinnet och själen som helhet.

Till exempel, råtten körde liv vi leder, låter oss inte ta hand om vår kropp korrekt. Detta leder sålunda till disharmoni av chakranerna inom oss. När chakran inte är inriktad och i samförstånd med varandra tenderar vi att vara psykiskt obalanserade och fysiskt sjuka.

Det är således viktigt att inte bara utöva kroppen utan sinnet också. I århundraden har konsten och vetenskapen om yoga hjälpt många över hela världen. Man behöver inte spendera timmar i gymnastiksalen, lära sig yoga och tillämpa det i sitt dagliga liv. En halvtimme högst pr dag, morgon, middag eller natt är mer än nog.

Experter också opine, yoga och det är asanas kan hjälpa till att ta bort sjukdomar och sjukdomar, ibland utan medicinsk ingrepp eller gå under kniven också. Låt oss därför ta en titt på en mycket populär men effektiv asana, padmasana yoga idag!!

Padmasana Yoga (Lotus Pose):

padmasana

Padmasana är också känd som Lotuspositionen, och det är verkligen en handling att älska ditt sinne, kropp och själ. Läs vidare och lära dig mer, det här är en ställning som har hjälpt miljontals, och vi är säkra på att det skulle hjälpa dig också.

Mer om Padmasana Yoga:

I sanskrit betyder "Padmam" lotus. Därför kallas padmasana lotuspositionen. Pose är en mycket populär och klassisk yoga pose och är också känd utanför samhället också. Även om den här posen anses vara en grundläggande meditationsställning är det mycket svårt att utföra en padmasana, eftersom det är en tvåsidig pose vilket innebär att båda delarna, i detta fall ben, är utbyten eller korsade. Detta kräver god praxis att uppnå.

Hur man gör Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar:

Den här guiden hjälper dig att lära dig hur du gör padmasana yoga steg för steg och dess fördelar, modifieringar, försiktighetsåtgärder och tips för nybörjare tillsammans med variationer utgör bilder.

Padmasana Yoga steg:

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Padmasana är ganska svårt asana. Därför är det idealiskt att utföra några förberedande asanas som duva pose eller fjäril posera innan du utför denna asana.

1. Börja med att sitta i en korsbenad hållning med höger ben korsat över vänster. Se till att dina höfter är högre än knäna.

2. Med hjälp av dina händer, ta din högra fot på vänster lår så att helvetet rör rörledaren.

3. Du måste nu vrida fotens sole, längs genom din fotled.

4. När du är bekväm i den här positionen, ta med din vänstra fot på höger lår med hälen som rör höftfoten, sålen vände upp.

5. Pressa försiktigt ned dina anklar till låren. Nu sträcker du sig från basen av perineum, hela vägen upp längs ryggraden, med full energi på en gång.

6. Placera nu dina händer på knäna. Och ta med fingrarna till jnana mudra, det vill säga med tummarna och pekfingret som bildar en cirkel och resten av fingrarna sträcker sig ut.

7. Förbliv i denna position under en tidsperiod, och ta djupa andetag, så många som möjligt.

8. Om du upplever svårigheter eller känsloskador, gå omedelbart tillbaka till ursprunglig position.

9. Medan du övar, kom ihåg att byta ledningsbenet varje gång du kommer till denna ställning.

Padmasana (Lotus Pose) Fördelar:

padmasana (lotus pose)

Fysiska fördelar med Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Padmasana yoga är känt för att vara en av de mest avancerade höftöppnande asanas och också en av de grundläggande meditationsställningarna, därför lugnar den hjärnan.
2. Asana hjälper ankelfogar i byggnadsstyrka och flexibilitet.
3. lotusposer bidrar till att stimulera ryggraden, buken, bäckenet och blåsan.
4. Asana hjälper också till att sträcka knä och anklar.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Terapeutiska fördelar med Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Människor med ischias kan dra nytta av genom att göra detta asana.
2. Kvinnor som upplever menstruationsbesvär kan hitta lättnad genom att göra detta asana.
3. Padmasana yoga citeras som "förstörare av alla sjukdomar" i traditionella texter.
4. Gravid kvinna kan träna denna asana till slutet för att underlätta barnfödseln.

Se mer: Matsyasana Fish Pose

Modifieringar för Padmasana (Yoga Lotus Pose):

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Innan du utför padmasana helt kan man börja med att göra en ardha padmasana, där ardha betyder hälften. För att utföra ardha padmasana, följ stegen nedan:

1. När du har tagit ditt huvudben, ska du sätta ner ditt ben under huvudbenet. Foten måste möta utsidan av motsatt höft.

2. När du gör detta om det övre benet inte rör golvet, använd en tjocktvättad filt nedanför.

3. Utför denna asana, med båda benen växlande varje gång, under varje enskild övning.

Du kan också använda ett skumblock eller en veckad filt under din plats för att få extra höjd i höfterna.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Försiktighetsåtgärder för Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Denna asana är inte lämplig för personer som upplever smärta eller täthet i knä, anklar eller höftled. De kan dock fortfarande utföra denna asana med hjälp av ändringar efter att ha hört en expert.

2. Det är inte lämpligt för personer som har haft knäskador eller fotskador.

3. Padmasana är en mycket avancerad ställning och rekommenderas starkt att det görs med hjälp av en tränare innan du gör det ensam.

Tips för nybörjare:

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Steg och dess fördelar | Stilar på livet

Större delen av tiden under uppvärmningen av ytterkroppen är ofta översträckt. För att utjämna de två anklarna kan du försöka skjuta genom fotens inre kant mot överarmen. Se till att du upprätthåller jämn sträcka av inre och yttre anklar, när du försöker ta din fot över mot motsatsen.

Se mer: Mountain poserar Tadasana

Förberedande och uppföljande ställning:

Förberedande ställningar för padmasana är baddha konasana, virasana, januari sirsasana.
Uppföljning utgörs av adho mukha svanasana, supta padangusthasana.

Några mer avgörande om Padmasana Yoga Posture:

När vi redan har nämnt många av padmasana-fördelarna, låt oss nu öka kunskapen lite mer om denna mycket vanliga yogashållning. Detta är naturligtvis den vanligaste hållningen när någon vill göra meditation. Betydelsen av detta som redan nämnts tidigare är naturligtvis lotusställningen. Detta beror på att vi, när vi utför denna hållning, befinner oss i den position som ser ut som basen av en lotus. Den här är också känd som "kamalasana". Den mycket bestämda orsaken till detta namn är att lotusblomman också kallas kamal på hindi. Detta sträcker kroppen på ett mycket lugnande sätt och slappnar också av ditt sinne så att du är redo att meditera.

För människor som arbetar hela tiden, kan fördelar med padmasana vara lite svårt för dem att få hela dagen. Det är normalt att ha dålig hållning om du sitter i en enda position under långa timmar. Den ledsna delen är att padmasana yoga inte kan utföras på arbetsplatser närhelst du vill. Som en ersättning vad du normalt kan göra är att sträcka fötterna och sedan flytta den klokt och moturs. Mer än det är det ännu bättre om du tar pauser med korta mellanrum och sedan tar en promenad runt golvet för att sträcka ryggen och också slappna av i fast position.

Efter alla padmasana yoga stegen styr också din andning och lugnar ner stressnivån. Det är också i allmänhet en övergripande träning för kroppen, men du känner inte någon belastning. Det är bara fel att tro att padmasana yoga kan vara det enda botemedlet för alla slags problem. Det är bäst att du går igenom en grundlig session av yoga där du kan utföra ett antal steg efter varandra för bästa resultat. Det är inte möjligt att få alla fördelar utan att lägga någon form av påkänning på kroppen och så kan padmasana bara göra en del av det.

Yoga i allmänhet är det bästa sättet att lösa dina fysiska såväl som psykiska problem som uppstår på grund av stress. På samma sätt är padmasana fördelar några av de bästa bland alla och du bör börja träna omedelbart.

Se mer: Bhujangasana steg och fördelar

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 55 =