15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Gardiner har varit en integrerad del av människans livsstil sedan en mycket lång tid. Inredningen av ditt hus är ofullständig om din Windows, Dörrar och balkong inte har ett ordentligt gardinskydd. Därför måste du se till att din heminredning består av väl presenterade eleganta gardiner.

Gardiner har olika typer och det finns också alternativ till gardiner i form av draperier, persienner etc. Det stora utbudet av gardinstilar är baserat på det material som används, gardinens färg, efterbehandlingstyp, toppstil, användningsform, etc. Men när vi går till gardin shopping, är det första vi anser vara syftet att köpa det, dvs var ska gardinen placeras, dvs dörr, fönster, balkong, badrum eller annat utomhus. På grundval av det beror ditt ytterligare val. En sådan viktig plats som kräver en gardin för säkerhet samt stil är dörren till ditt hus.

Vackra och senaste dörrgardiner i Indien:

Dörr Gardiner har ett brett utbud på grundval av dörrtypen, gardinmaterialet; lägg till på använda material etc. Följande är de översta 15 dörr gardinerna som du kan överväga när du köper din idealiska dörrridå.

1. franska stil dörr gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Franska dörr Gardiner är oftast antingen gjorda av polyester eller annat enkelt bomull. Dessa gardiner kan vara vanliga eller formgivna i färg. Konsistensen varierar enligt dina önskemål. Du kan gå för en ogenomskinlig eller annars en transparent fransk gardin. En fransk gardin kan monteras på din dörr antingen på ett helt ofyllt sätt eller i annat fall bundet i en vertikal böjform. Det är alltid en kombination av två vertikala rektangulära tyggardiner.

2. Tryckta dörr Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

En av dörr gardinstilarna som är extremt populär bland moderna ungdomar, finns tryckta dörrgardiner i ett brett utbud av olika tryck som blommönster, fiktiva teckendesign etc. Vanligtvis köper människor matchande dörrdukar med 4 tillsammans som är tvättbara, så att de kan använda alternativa rena gardiner varje vecka.

3. Dörrgardiner i pärlstavsstil:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Beaded dörr gardiner är den mest populära dörr gardin stil så långt som den aktuella gardin trenden är berörda. I grunden hänvisar en pärlstav till en gardin som bildas genom att fästa olika tråd- eller fiberremsor tätt, samtidigt som de ser till att de uppträder som separat hängande från varandra. De är prydda med pärlor i sina vertikala strukturer. Du kan hänvisa till ovanstående bild för en bättre bild av Beaded Door Curtains.

4. Målade dörr Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

En skräddarsydd design på din dörrridå skulle alltid se väldigt snygg och attraktiv för alla andra besökare. Men detta är inte möjligt vid tryckta gardiner då mönstren är fördefinierade. Så i så fall kan du gå till en anpassad målad dörrgardin som består av målningen av ditt val, som en kändis, en naturlig scen eller en tecknad karaktär, etc. Liksom trycksatta gardiner, köper folk även dessa i matchande dörrgardiner uppsättning av 2.

5. Dörrgardiner med bambupersienner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

En av de mest sedda stilerna av dörrgardiner i västländerna, särskilt i amerikanska länder, är stilen som har en kombination av vanliga dörrgardiner med bambupersienner. Bambusgardiner är i grunden vertikala strukturer gjorda av bambuskivor horisontellt i flera remsor på lika avstånd för att delvis låta solljuset komma in i ditt vardagsrum genom slitsarna. En bambu blind när den åtföljs av en enkel tygdukdörr, det ger din dörr en högre uppfattning.

6. Snygga dörrgardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Hara dörrgardiner hänvisar till gardiner som har en genomskinlig konsistens. Om du vill att dina besökare ska märka din ursprungliga dörrdesign och även ha en subtil visning av snygga gardiner samtidigt kan du gå till den här typen av dörrridå. Vanligtvis om du väljer en dörrridå i Sheer Style, är vit den universella färgen i den stilen. Men du kan också gå till något annat ljusfärgalternativ som en krämfärg eller citrongul färg.

7. Broderade dörr gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Du har redan sett att en variation i färg, design, etc. av din gardin som görs genom tryckning, målning etc. hjälper dig verkligen att utveckla utseendet på din dörrridå. På samma sätt gör broderiarbetet i olika mönster också att din dörrridå ser väldigt attraktiv och upphetsande ut. Du kan också krydda texturen på din dörrridå genom att använda ett annat material för att göra broderiet på gardinen som silke eller ull.

8. Box Pleat Valance Style Long Door Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Bara långdörrsgardiner kan hängas i en Box Pleat Valance Style. Pleat är i grunden det sätt på vilket du horisontellt ger vikar till din dörrridå och Valance är den vackra tygförlängningen till din dörrridå som ibland kommer i en unik design. Sålunda hänvisar lådan till att ge lådformade veck till din dörrridå i toppen medan Valance kommer att flyta vertikalt på ett snyggt sätt.

9. Handgjorda dörrgardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Dörr Gardin Styles som också kan vara handgjorda inkluderar pärlstavdörrar, broderade dörrgardiner, målade dörrgardiner etc. Vanligtvis krävs en tjockare tråd för att manuellt väva en fin gardin och mycket skicklighet är inblandad. Men Handgjorda Gardiner är alltid mer slitstarka och de ger dig också ett alternativ av skräddarsydda gardinmönster enligt dina önskemål.

10. Ring Top Slider Dörr Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Gardintyper kategoriseras inte bara utifrån det material som används eller designen är tryckt etc. men de är också baserade på typen av topparrangemang som används för att hänga gardinen. Det mest populära arrangemanget är en ringformad toppstruktur. Det är i grunden en lång cylindrisk stång som gardinen är hängd genom cirkulära slingor fastsatta på toppen av gardinen.

11. Dörrfönster Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Du kan också jazz upp din heminredning genom att göra något av beat och aldrig tidigare sett saker. Således kan du gå för dörrfönster gardiner stil, varigenom din dörr gardin ser ut som en fönstergardin men passar din dörr perfekt. Till exempel visar bilden ovan hur de två glasögonen på dörren är täckta av två tyggardiner, precis som en fönstergardin, även om de bildar en dörrridå när de ordnas tillsammans.

12. Utomhusgardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Du kan gå utomhus gardiner stil om du letar efter dörr gardiner för din utomhus skjul. Outdoor Sheds kan vara väldigt knepigt när det gäller design och installation. Därför är det det bästa förslaget att gå på en utomhusstilsgardiner till din uteservering.

13. Cotton Made Door Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

I de asiatiska länderna är de vanligaste dörrdukarna bomullsdörrar. Det här är för att; För det första används dörrgardiner sällan i asiatiska länder. Och för det andra när de används, är det mest under sommarsäsongen att hindra solljus och ibland på vintrar för att hindra vind. Eftersom bomull är det bästa materialet för att reflektera solljus och har vindspärrande förmåga, är bomullsdörrgardiner vanliga i asiatiska länder.

14. Häckade Dörrgardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Virka är en stil med stickning av någon tråd eller tyg. Det är väldigt annorlunda än den traditionella stickstilen. Traditionell stickning innebär att du bara förseglar en stich endast i slutet av hela stickprocessen, medan krymptypen innebär att du förseglar varje stygn. Hövdad stil i kombination med en spetsdimension som pryds på dörrridån, ger din gardin ett mycket unikt modernt utseende.

15. Bambu Dörr Gardiner:

15 Olika typer av dörrgardiner med bilder | Stilar på livet

Om du vill ha en ny modern men ändå enkel utseende för din dörrridå, kan du välja en bambuportör. Det handlar om användningen av bambu trådar eller små pinnar som är vävda vävda i ett kryss kors sätt eller helt enkelt en remsor form för att göra en snygg bambu gardin.

Således har du sett att gardiner är extremt viktiga för din heminredning. Medan de normala ytor som behöver gardin måste vara noga såg ut som fönster, balkong, badrum mm måste du också ha lika stor vikt för din dörrridå. Du måste därför välja en dörrridå enligt dina önskemål som matchar de tillgängliga stilalternativen. Till exempel, om du vill ha en modern men ändå enkel utseende, kan du gå till en bambu dörr gardin, men om du vill ha en skräddarsydd design på din gardin, kan du gå till en målad dörr gardin.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 20