9 Bästa hälsofördelar med blomkål | Stilar på livet

När det gäller hälsosam mat och matlagning, bibehåller blomkål en egen standard. Närbesläktade nära broccoli växer den en gång om året och odlas av frön. När du föreläsas om hur viktiga gröna bladgrönsaker är för din övergripande hälsa, kan du inte sakna de täta och tjocka gröna löv som omger detta organiska element. Den är full av vitamin C, vitamin K och kalium. Det är högt i kostfiber och oavsett vilken färg det är, denna grönsak är helt lämplig för dig. De är inte bara läckra utan också ett hälsosamt alternativ till andra livsmedel. Tillhör den cruciferous familjen, den är full av fantastiska hälsofördelar. Och eftersom vi bara kommer att prata om kål idag, är det bäst att vi fokuserar på dess stora pluspunkter och fördelar. Följande stycken i denna artikel ska göra det nödvändiga.

Hälsofördelar med blomkål:

blomkål-fördelarnäringsvärde:

Blomkål är rika på vitaminer, kalium och omega 3 fettsyror. Det har också vitamin C och mangan och är definitivt något du bör lägga till din kost. Det kommer att ge dig all nödvändig och hälsosam näring du behöver hela dagen för att hålla dig frisk och passande. Underskattar därför aldrig blomkålens kraft. Och nästa gång du går på supermarknaden, se till att du tar några av dessa goda och hälsosamma blomkål.

Se mer: Användningar av kardemumma

antioxidationsmedel:

Den näst bästa fördelen kommer du att härleda från blomkål är Antioxidation. Den innehåller aempferol, ferulsyra, kanelsyra och koffeinsyra som är mycket bra för hälsan. Du kommer att skydda dig från skador på fria radikaler med hjälp av detta och minska risken för någon form av sjukdomar som cancer och hjärtattacker. För att hålla dig immun och hälsosam hela året, föreslår vi att du får några blomkål dagligen. Du kommer bli förvånad över vad denna grönsak kan göra.

avgiftning:

Kål innehåller glukosinolater och tiocyanater som ökar leverns förmåga att neutralisera de giftiga ämnena som eventuellt kan leda till cancer. Närvaron av enzymer kommer också att bidra till avgiften.

Rich Mineral Source:

Blomkål är full av flera hälsofördelar. Det gör dina ben och tänder starka och förbättrar din övergripande hälsa. Blomkål innehåller zink, mangan, fosfor, magnesium och även selen och natrium. Zink hjälper till att läka sår och reparera celler och vävnader. Magnesium producerar hormoner som gör det möjligt för benen att fungera ordentligt. Fosfor hjälper till att stärka benen. Selen gör att immunsystemet kan fungera bättre och natrium hjälper till att balansera vätskorna i kroppen. Mangan aktiverar enzymerna. Med så många fördelar kan du inte missa blomkål.

Se mer: Cantaloupe hälsofördelar

Viktminskning:

Blomkål är så låga i kalorier att du definitivt kan förvänta sig viktminskning med hjälp av denna grönsak. En kopp blomkål innehåller bara 30 kalorier. Detta är så mindre jämfört med andra grönsaker som äggplanter och potatis. Detta är definitivt ett bättre och hälsosammare alternativ och du måste införliva detta till din kost för att få bästa möjliga resultat. Det bästa sättet att äta är att göra en fin smak, vissa curry ut och ha det med lite chapattis.

Ökar vitamin K:

För att öka K-vitamin i din kost måste du ha några fantastiska blomkål. De bidrar till utvecklingen av ben och även bencellerna. Om det inte finns tillräckligt med vitamin k i kroppen kommer det att finnas stora risker för skada och blödning. Så för att hålla sig borta från detta gravproblem, äta en blomkål varje dag. Det kommer att spela en viktig roll i blodets koagulering och förbättra din hälsa på flera sätt.

Minskar risken för cancer:

Minska risken för cancer och flera andra farliga sjukdomar genom att helt enkelt tillsätta lite blomkål till din kost. Från lungcancer till bröstcancer till gallblåscancer, ska allt ta hand om. Eftersom det tillhör en korsfamilj, kan du definitivt förvänta dig denna fördel av blomkål. Även om sambandet mellan cancerförebyggande och blomkål verkar överraskande är det sant. Enligt flera experter är blomkål något du behöver för att bekämpa cancer.

Matsmältningssystemet:

Blomkål är igen något som kommer att förbättra matsmältningssystemet på flera sätt. Det kommer att bekämpa all infektion som finns i matsmältningssystemet och rengöra ditt system helt. Du kommer att finna frihet från vanliga problem som förstoppning och kräkningar. Den har 3,35 gram dietfibrer som definitivt ska vara effektiva för din kropp. Bakterierna ska dödas och därför kommer risken för cancer och magsår aldrig att förekomma. Du kan alltid fråga din läkare och vi försäkrar dig om att han kommer överens.

Utveckling av Fetus:

Blomkål är bra för att utveckla fostret. Detta är den första och viktigaste vegetabiliska kvinnan bör konsumera under sin graviditet. Det hjälper till i tillväxten av celler och leder slutligen till en riktig utveckling av fostret. Detta är möjligt främst på grund av närvaron av vitamin A och vitamin B. Återigen C-vitamin är något som är mycket bra för graviditeten. Därför bör alla gravida kvinnor definitivt notera detta och tillsätta blomkål till deras kost. Det har visat sig vara fördelaktigt och har föreslagits av flera läkare till sina patienter.

Se mer: Användning av torra druvor

Sänker ditt kolesterol:

Blomkål är full av fiber och näringsämnen. Efter att ha så många fördelar misslyckas det inte att ge dig en annan. Och detta kallas att sänka ditt kolesterol. Om du har lidit med detta i flera år, rekommenderar vi dig att få tag på blomkål så snart som möjligt. Det kommer att ta hand om din hälsa och aldrig låta ditt kolesterol bli högt. Med andra ord kommer denna naturliga ingrediens att kontrollera ditt kolesterol.

Med detta avslutar vi de bästa fördelarna med blomkål och vi hoppas att du har lärt dig mycket.

Bildkälla: Shutterstock

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 27