Hur Applicera Henna För Hårväxt? | Stilar på livet

Om du trodde att du flaunting långa vackra tressar är bara en dröm, läs vidare för att göra det till en verklighet. Långt hår är ett resultat av att följa en bra hårvårdsschema. Det betyder inte att du behöver göra frekventa besök på salongen och gräva ett stort hål i fickan med hjälp av märkesvaror. Det finns flera naturliga ingredienser, precis i dina kökshyllor som kan ge dig en skinnig vällös man. Av dessa är henna den mest populära och effektiva ingrediensen som har använts i århundraden.

Hårdörande eller färgning är ett måste speciellt under de senaste åren av dina år. Många ungdomar utsätts ofta för hårfärgning ur åldersfrasen, där ofta färgämnena behandlas kemiskt. Därför kan håret ses i de senare åren, vilket visar tidiga tecken på nöd tillsammans med en stuntad tillväxt.

henna for hair growth

Henna för hårväxt:

Henna är inte bara en naturlig färg och balsam för hår. det ger också många andra fördelar. Fördelar med henna för hår kommer först i form av en skyddande mantel som slår håret och skyddar därigenom att göra det starkare och mer hållbart.

Är henna bra för hårväxt? Ja, hårfallet kan ses som en minskning med rutinmässig användning och ditt hår integrerar Henna mixens godhet och bygger sig uppåt och ser livligt och energiskt ut efter varje användning. Det är ett utmärkt hemmedel för hårfall och främjar hårväxt.

Hår i dagens dag utsätts ofta för höga stresssituationer som upprepad exponering för de skadliga solstrålarna eller blandningen av föroreningar och toxiner som ökar hårskadorna. En stor del av detta kan också skyllas på kemisk användning av färger och hårfärger som förstör hårets enkla struktur. De naturliga egenskaperna i henna hjälper till att reparera och täta hårknivarna, vilket i sin tur hjälper hårväxten.

Dessutom stärker henna håret, förhindrar för tidig grisning och ger en naturlig glans till dina lås. Detta är ganska viktigt på grund av den höga stressnivån som har medfört detta fenomen som kallas för tidig åldrande av både hud och hår. Henna i sin organiska form läker inte bara och reparerar skadorna utan ändrar också hårets utseende, vilket ger dig en mycket mer ungdomlig och hälsosam man som glänser och glimmar.

Henna erbjuder också utmärkt behandling för hårrelaterade problem som mjäll, torrhet och kliande hårbotten. Att vara anti-svamp och anti bakteriell i naturen, kan mindre hårbotten och hårproblem såsom svampinfektion behandlas eller innehålla åtminstone med fördelarna med henna. En naturlig ört, Henna används med andra ingredienser för att bilda fantastiska hårförpackningar och oljor som stimulerar hårväxten.

Hur man gör Henna hemma:

Många har frågat frågan är henna bra för håret upprepade gånger och här återigen befinner vi oss i en svårighet över döende grått hår i svart eller brunt. Men åtminstone den här gången väljer vi organiska medel vilket är väsentligen varför här i det här segmentet kommer vi att diskutera hur man gör Henna hemma.

Ofta kan kommersiella paket med Henna-pastaen användas, men om du vill gå helt naturlig här är det hur du knäcker koden. För att göra henna hemma skulle du behöva mehndi-blad, färska och kvist mindre när du lämnar dem i solen för att de ska torka. När du är torr och skarp kan du nu slipa bladen i en mixerkvarn tills det tar konsistensen av ett fint jordat pulver som liknar något sandigt konsistens och färg.

Tät resten i en lufttät burk för senare användning och använd ca 3-4 skedar av detta pulver för att laga hönan för dig. din hårlängd kommer att vara en faktor i hur många skedar du vill använda henna in. Ta nu en strykjärn och koka upp hennapulveret med vatten och teblad. Många använder också krusbär eller ostmassa eller methi för att lägga till näringsämnen och färg i utseendet.

Se mer: Honung för håravfall

Hur man använder och applicerar Henna på hår för hårväxt:

Nu är det här hur man ansöker henna på hår. Använd en hårborste för att blanda pastaen ordentligt och applicera den direkt på hårbotten och håret. Dra ditt hår i en mjuk bulle och sätt in en duschlock runt den när du lämnar den för de närmaste två timmarna.

Många använder olika olika ingredienser enligt deras önskan som fenugreekpulver, kaffebönor, teblad, mintblad och så vidare. Se till att du redan shampooar håret för att avlägsna resterande smuts och olja innan du applicerar henna till hårbotten eller håret. Nedan finns några effektiva användningsområden av henna för hårväxt.

Förberedelse av hårväxtoljor med Henna:

Henna lugnande och terapeutiska egenskap gör det till en bra ingrediens som ska användas vid beredning av hårolja. Hennaolja förbättrar blodcirkulationen, minskar huvudvärk och har en kylande effekt på hårbotten. Det förhindrar också hårfall, tidigt blekning av håret och skyddar manen mot skadliga effekter av föroreningar.

1. Henna- och sesamolja:

För att förbereda denna olja behöver du:

 • 5 koppar hennapulver
 • ¼ kg sesamolja (gingiliolja)

Göra metod:

 • Koka gingilioljan i en panna tills den är väl uppvärmd och tillsätt sedan hönanpulvret långsamt, under kontinuerlig omröring av blandningen.
 • Låt det koka i ytterligare 5-6 minuter och ta bort från flamman.
 • Låt blandningen svalna helt och förvara i en lufttät flaska.
 • Denna hennahårolja ska användas 2-3 gånger varje vecka i minst 2 månader.

Hur Applicera Henna För Hårväxt? | Stilar på livet

2. Henna och senapolja:

De viktigaste ingredienserna som behövs för att förbereda denna olja är:

 • 1/4 liter senapsolja.
 • Henna lämnar.

Göra metod:

 • Börja värma senapolja i en kruka.
 • Krossa några Henna-löv och lägg det till kokande oljan.
 • Koka denna blandning i några minuter tills färgen blir rödbrun.
 • Avlägsna från flamma och låt det svalna.
 • Efter kylning, spänna blandningen och förvara i en flaska.
 • När du använder denna olja, blanda den alltid med citronsaft eller yoghurt innan du applicerar på håret.
 • Låt på i 1-2 timmar och tvätta av med en mild örtschampo.

Se mer: Ägg för hårbehandling

Hur Applicera Henna För Hårväxt? | Stilar på livet

Hårförpackningar med Henna för hårväxt:

Henna är ett naturligt botemedel mot håravfall. Det balanserar pH i hårbotten och därmed förhindrar för tidigt hår att falla. Det har läkande egenskaper för håraxeln och ger näring från rötter till spetsen. Att använda henna packar ger dig snygga långa och vackra tresses och hjälper till att öka din hårväxt

1. Henna och ägghårspaket för hårväxt:

Detta är ett effektivt hennahårspaket för att främja sund hårväxt. Förutom det ger ditt hår naturligt glans och glans. För att göra den här förpackningen behöver du

 • 3-4 matskedar av pulveriserad henna
 • 1 äggvita
 • Färsk citronsaft

Hur Applicera Henna För Hårväxt? | Stilar på livet

Hur man ansöker :

 • Blanda hennapulver och ägg tillsammans för att bilda en pasta.
 • Du kan också lägga till vatten till detta för att bilda en mjuk pasta och lämna den åt sidan i en timme.
 • Senare tillsätt citronsaft och blanda blandningen väl.
 • Applicera detta hela håret och hårbotten och låt det vara på i minst 2 timmar.
 • Efter det har torkat, skölj av med vatten och använd sedan ett mildt schampo.
 • Detta hårförpackning kan appliceras en gång i månaden för att få långa glänsande lås.

Henna är en naturlig hårvårdsprodukt som ökar hårväxten och ger styrka, kropp, struktur och glans till ditt hår. Det har inga biverkningar också. Därför mer än bara att ge färg till ditt hår naturligt, Henna är en underbar örtmedel för hårproblem, särskilt hårväxt.

Tecknet på friskt hår är den livfulla glansen och det energiska utseendet och nu kan du få allt det och lite mer helt enkelt genom att flytta ditt fokus från kemiska färgämnen till detta alla organiska hårfärgningsmedel.

Se mer: Är Castorolja bra för hår

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 56 =