Zumba dans för viktminskning | Stilar på livet

Vad är Zumba?

Det är ett roligt och roligt träningssystem som involverar latinamerikanska danser som salsa, maräng, tango etc. och till och med indiska danser som bollywood stil och bhangra som huvudsakligen är inriktade på hjärtintensiva träningspass. De strävar efter att bränna kalorier genom att svettas ut till fängslande rytmer och slag.

Zumba dans för viktminskning | Stilar på livet

Idealiskt börjar det med en liten varm upp att böja musklerna i vår kropp och sedan fortsätter den till dansdelen där det verkliga arbetet är klart.

Det är en rutin för alla som kan och kan inte dansa. Det betyder att du inte kan ursäkta två vänstra fötter för att undvika detta arbete.

Se mer: Använd Bikram Yoga för viktminskning

Olika typer av Zumba:

Det är ett träningspass som har varit en stor hit sedan en colombiansk dansare uppfann det i början av nittiotalet. Det har stått sitt test av tid som en mycket effektiv och energisk träning med tillägg av att lära sig nya dansdrag. Det har sedan dess utvecklats till moduler som är lämpliga för olika typer av demografi med olika behov. Vanligtvis är de av följande typer:

Grundläggande: Den grundläggande nivån som hjälper till att öka våra hjärtfrekvenser och förlora pounds.
Guld: Ett långsammare träningspass som passar dem som har en högre grad av åldersfäste och vill träna.
toning: Den här syftar till att skulptera kroppen som är specialiserad på armarna och benen.
Aqua: det är en variation av aqua aerobics.
Atom: Den här är för barnen och har barnvänliga drag
Circui: det här är super snabb nivå som fungerar på slumpmässiga och väldigt snabba rörelser under en kärnperiod på 30 minuter för att bränna maximala kalorier.

Se mer: Aerobics övning för att gå ner i vikt

Vad förväntas från en Zumba träning?

En interaktiv klass med de bästa dragningarna och mördaren Latin flyttar du alltid ville försöka. Detta är ett roligt alternativ att träna och kommer särskilt att vädja till dem som inte gillar gymming.

De certifierade instruktörerna garanterar att du har en fullständig kroppsövning beroende på vilken kategori du har anmält dig till. Ja, de har olika kategorier för en mångsidig demografi för att säkerställa att lämpliga rörelser passar rätt kroppstyp.

Inte alla klasser är lika intensiva; vissa kanske lämnar dig panting medan andra kommer att lämna dig gungning. Det är inte felet i programmet eftersom det ser ut att tillgodose en större publik.

Om Zumba-klassen inte fungerar upp din hjärtfrekvens så är chansen att det inte gör något bra för dig. Det är bäst att byta till en annan fitnessstil.

Zumba kan brinna från 300 till 600 kalorier i en session på 90 minuter och inte mer. Så har inte orealistiska viktminskning förväntningar om du hör någon skryter av en 1000 kaloriförbränning.

Det har många fördelar att erbjuda våra kroppar bortsett från viktminskning i form av

  • Behållande bendensitet
  • Minskar förekomsten av skador
  • Förbättrad gemensam fingerfärdighet och hållning

Men det saknar bara styrketräning och klarar bara att tona din kropp så man måste leta efter ett alternativ för att fylla det gapet.

Musik är den väsentliga motivatorn i Zumba. Det håller oss raka på banan och inducerar kroppen att utöva mer in i hjärtintensiv regim eftersom det börjar njuta av musiken och beatsna. Det roliga elementet är det som gör denna höga kardioregimen så stor hit.

Det är en intervallbaserad kretsutbildning som syftar till att tona och mobilisera varje muskelgrupp i kroppen.

Se mer: Är Surya Namaskar bra för viktminskning

Om detta blev upphetsat, ta reda på närmaste Zumba-centrum och dansa dig till en smalare och passa dig.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7