Brunt udladning under graviditeten | Stilarter på livet

Brunt udladning under graviditet kan være en årsag til bekymring for moderen og hendes familie. Brun udledning, mens gravid er ofte forveksles i en lys periode. Den brune udledning er faktisk forældet eller koaguleret blod, der udvises fra fødselskanalen. Brunt udledning i graviditeten er undertiden et tegn på et forestående abort. Men oftere end ikke, den brune udledning er helt normal, og ikke en grund til bekymring. Det er dog bedst at konsultere en læge så tidligt som muligt for at udelukke risikoen for eventuelle komplikationer i fødslen, og ånde let.

Brun Discharge during pregnancy

Er Brown Udladning i Graviditet Normal?

I løbet af den første trimester under graviditeten er brun udledning i form af et par pletter uskadelig og helt normalt i de fleste tilfælde. Det slutter normalt inden for to til tre dage uden nogen lægemiddelhjælp. Udledningen er lugtfri og er ikke forbundet med ubehagelige følelser som brændende eller kramper. Nogle kvinder har ikke en brunfarvet udledning, men en rød eller lidt lyserød udledning. Dette er også normalt. Hvis der ikke er nogen overdreven vaginal blødning, bør moderen bare tage masser af væsker og hvile meget godt. Jeg gentager dog, at det er bedst at konsultere en læge så tidligt som muligt for at udelukke enhver mulighed for en fødselskomplikation senere.

Se mere: Heftesmerter under graviditeten

Hvorfor sker brudbrun i tidlig graviditet?

Brun udledning kan ske på grund af forskellige årsager. Implantation blødning er en af ​​grundene. Implantationsblødning opstår, når det befrugtede æg fastgøres til livmoderens foring. En ud af fire kvinder har implantering blødning som årsagen til brun udledning. Hvis blødningen ikke er lys, men endda moderat - ikke at tale om tung - bør en læge konsulteres.

Brunt udledning kan også forekomme på grund af den ekstra følsomhed af den vaginale fødselskanal og livmoderhalsen i denne periode. En stigning i hormoner og blodgennemstrømning i vagina og livmoderhalsen forårsager denne følsomhed. Irritation og indvendig chaffing kan føre til brun udledning. Dette problem tager normalt sig af sig selv, når kroppen begynder at tilpasse sig forandringsårsagen på grund af implantation af det befrugtede æg. Hvis irritationen og den brune udledning fortsætter, skal du konsultere en læge.

Andre grunde omfatter harmløse cervix polypper på livmoderhalsen, vækst af fibroids i formen af ​​livmoderen og blodrelaterede lidelser som Von Willebrand sygdom, som forstyrrer den naturlige blodpropper.

Bortset fra implantation af blødning er det for alle andre årsager til brun udledning nødvendigt at indlede øjeblikkelig høring af en læge. Hvis der er tunge brune udladninger, kan moderen opleve træthed, svimmelhed, kvalme, besvimelser, magekramper og feber, hvilket er meget usundt for både mor og baby. Afhængig af årsagen til udledningen kan der være forskellige behandlinger.

Hvis den brune udledning fortsætter i lang tid, er det generelt indicative for abort. For at forhindre, ved de første tegn på usund, brun udledning, tag en læge råd. Kraftig og ofte livstruende blødning opstår under en tilstand, der hedder ektopisk graviditet, når det befrugtede æg begynder at udvikle sig ikke i livmoderen, men i æggeleddet selv. Dette kan være livstruende på grund af overdreven blødning og tilsvarende fald i blodtrykket. Hvis der er tung vaginal udslip og mavesmerter og kramper, vent ikke, men besøg straks læge. Brunt udledning kan også ske på grund af et yderst sjældent tilfælde af molar graviditet, hvor udviklingen af ​​embryoet ikke er korrekt, men de placentale celler vokser og forminerer alligevel. En molar graviditet er ekstremt alvorlig og skal behandles straks for at forhindre alvorlige konsekvenser. Brunt udladning, selv om det kan starte ud tilsyneladende normalt, kan have meget alvorlig årsag bagved det. Det skal ikke tages let.

Brun udledning kan også finde sted på grund af placenta abnormiteter, når moderkagen dækker munden af ​​livmoderhalsen, eller placenta er for tidligt adskilt fra livmoderen. Der er tung blødning sammen med svær smerte i tilfælde af den sidste placentale abnormitet. Placentale abnormiteter er meget alvorlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp for sikkerheden for både mor og baby.

Se mere: Brystinfektion under graviditeten

Infektioner i vagina og livmoderhals kan også føre til brun udledning. Disse er normalt ledsaget af en ubehagelig følelse i vagina. Umiddelbar behandling er nødvendig for at forhindre infektion i at sprede sig og forværres og forårsage alvorlig fødselskomplikation.

Brown udledning kan også forekomme på grund af en pludselig fysisk stressende aktivitet, eller måske et fald. I begge tilfælde skal du ikke kontakte din læge.

Hvordan løser jeg dette problem med Brown Discharge?

For det første skal du ikke panikere. En rolig mental atmosfære er nødvendig for både mor og barns sundhed. Optag din tilstand objektivt med et roligt sind. Er udledningen tung eller kun få steder? Hvad er farven på udledningen? Er jeg ude for ubehag? Oplever jeg træthed, kvalme eller kramper? I så fald, hvor ofte er kramperne forekommende? Efter at have taget lidt tid på at tage en bestand af din tilstand og besvare ovenstående spørgsmål, skal du straks kontakte din læge, så han kan bestemme årsagen til den brune udledning.

Efter besøget til lægen, hvis dommen er implantering blødning, så trække vejret let. Implantation blødning kan føre til humørsvingninger og hovedpine. Der er mange naturlige måder at imødegå symptomer på implantation blødning. Drik rigeligt med vand og andre væsker som frugtsaft og grøn te for at styrke, friske og afgifte din krop. Tag rigelig hvile for at forynge dig selv. Gå til afslappede gåture til motion efter rådgivning med din læge.

Du kan prøve åndedrætsøvelser for at roe dit sind. Sørg for, at du ikke føler nogen mental spænding overhovedet. Læs trøstende bøger og lyt til blid musik. Nøglen til en sund krop er en glad og sund mental sundhed. Men jeg vil gentage endnu en gang. Tag ikke brun udledning, når du er gravid, let. Kontakt straks lægen, så der ikke senere opstår uforholdsmæssig komplikation. Bliv sundt, bliv glad!

Se mere: Lugt mens gravid

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1